Certificering

fssc 22000 logo N.W. van Ruiten stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar producten. Vandaar dat wij FSSC 22000 (versie 4.1) gekwalificeerd zijn. FSSC 22000 (Food Safety System Certification op basis van ISO 22000) is een nieuwe norm in voedselveiligheid.

De FSSC 22000 is een standaard die ontwikkeld is door de stichting certificatie voedselveiligheid. Deze standaard is revolutionair binnen de voedingsmiddelenindustrie omdat dit de eerste standaard voor de voedingsmiddelenindustrie is die wereldwijd geaccepteerd word. De FSSC 22000 standaard word steeds populairder binnen de voedingsmiddelenindustrie omdat deze standaard goedgekeurd is door de GFSI (Global Food Safety Initiative) Het voordeel van FSSC 22000 is dat die norm mondiaal ingezet kan worden en daardoor dus minder wildgroei ontstaat door lokale standaarden en normen.

De FSSC 22000 is gebaseerd op de ISO 22000 norm in combinatie met PAS 220 ISO/TS 22002-1 voor producenten van voedingsmiddelen.

Wat is het Global Food Safety Initiative (GFSI)

Het GFSI is een initiatief van de internationale supermarkten om de standaarden die gebruikt worden te inventariseren en te vergelijken op basis van de prestaties en toepasbaarheid van de standaarden voor voedselveiligheid. De GFSI standaard bevat algemene eisen aan de voedselveiligheid standaarden. Het doel van de GFSI is om een standaard te creëren die mondiaal inzetbaar is. Uiteindelijk zal een universele mondiale voedselveiligheid standaard zoals de FSSC 22000 efficiëntie bewerkstelligen tussen toeleveranciers en eventuele afnemers. Het is een initiatief van de grootste internationale spelers op het gebied van food om op deze wijze de wildgroei aan certificaten en keurmerken een halt toe te roepen.

De voordelen van FSSC 22000

De FSSC 22000 is een systeem om de voedselveiligheid te beheersen met als basispijler dat de inspanning die hiervoor gedaan worden gebaseerd op technische en wetenschappelijke continue vooruitgang. Een bijkomend voordeel hierbij is dat de FSSC 22000 beheerd word door een non-profit organisatie. Daarnaast word deze organisatie geleid door stakeholders die gerelateerd zijn aan een diverse range van relevante internationale bedrijven of retailers binnen de sector. Daarnaast zijn een aantal zaken kenmerkend voor de FSSC 22000:

  • FSSC 22000 is wereldwijd erkend.
  • FSSC 22000 is geschreven in een gemeenschappelijke taal zodat de communicatie binnen de totale keten verbeterd wordt.
  • FSSC 2200 biedt een systematisch management protocol voor vooraf vereiste programma’s (prp’s) waarbij de controle gefocust is op wat daadwerkelijk noodzakelijk is.
  • Het systeem biedt vertrouwen aan andere stakeholders (bijvoorbeeld uit het buitenland) dat het bedrijf in staat is voedselveiligheidsgevaren te identificeren en te controleren.
  • FSSC 22000 biedt voldoende flexibiliteit om bepaalde specifieke eisen van afnemers op te nemen in het systeem.

Ons certificaat

Download ons FSSC 22000 certificaat.

LATEST NEWS